Alles over de tacker, ook wel schiethamer genoemd

Alles over de tacker, ook wel schiethamer genoemd

Een tacker is een onmisbaar stuk gereedschap voor op de werkplaats. Maar waar gebruik je een tacker voor? En hoe werkt een tacker precies? In deze blog behandelen we de meest gestelde vragen over tacker. Lees gauw verder!

Waar gebruik je een tacker voor?

Een tacker gebruik je om verschillende onderdelen aan elkaar vast te maken. Het werkt als een soort nietmachine, maar dan een stuk sterker. Tackers gebruiken spijkers, brads, pins of nieten afhankelijk van de klus. Het grote verschil tussen een nietmachine en een tacker is dat bij de nietmachine de pootjes omgebogen worden, wat niet het geval is bij een standaard tacker. Dit noemen wij een niettacker.

De belangrijkste soorten tackers zijn:

De meeste tackers zijn er in een accu, netstroom, pneumatisch en gas uitvoering.

Hoe werkt een pneumatische tacker?

Een pneumatische tacker is een schiethamer die op luchtdruk werkt. Voor het gebruik van een pneumatische tacker heb je een compressor nodig. Hierdoor is het werken met een luchtdruk tacker minder geschikt voor het werken op hoogtes. Een pneumatische schiethamer is wel de meest krachtige tacker en erg geschikt voor seriematig werk.

Wat voor compressor heb je nodig voor een tacker?

Om direct door te gaan op de pneumatische tacker en de bijbehorende compressor: wij krijgen geregeld de vraag wat voor compressor er nodig is voor deze tacker. Je hebt voor de tacker een compressor nodig die 8 bar levert. De aansluiting is vaak hetzelfde en dus maakt het merk in de meeste gevallen niet uit. Er zijn verschillende zaken waarmee je rekening kunt houden bij de aanschaf van een compressor, namelijk

  • Vermogen van de motor van de compressor
  • Het verbruik van de machine
  • De tankinhoud
  • De druk die je nodig hebt om de tacker te bedienen

Hoe werkt een elektrische tacker?

Het principe van een elektrische tacker is relatief eenvoudig: Het nietmagazijn – ook wel ‘magazijn’ of ‘nietuitgifte’ genoemd – wordt gevuld met nieten of spijkers, die met een druk op de knop van het apparaat met hoge snelheid in het materiaal worden geschoten.

Tackers op Youtube

Wist je dat wij ons eigen Youtubekanaal hebben? Hier behandelen wij een breed scala aan gereedschap en leggen wij de nieuwste ontwikkelingen uit. Bekijk meer video’s via ons Youtubekanaal.

Tacker kopen? Mastertools.nl

Op zoek naar een tacker of nietmachine? Bekijk ons uitgebreide aanbod en bestel direct jouw nieuwe tacker online. Voor 22:00 uur besteld en voorradig? Dan heb je jouw nieuwe tacker de volgende werkdag in huis. Profiteer van snelle levering en alle voordelen van het officiële dealernetwerk van Mastertools.

Onderwerpen

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties