Makita kruislijnlasers

Makita kruislijnlasers

Kruislijnlasers zijn er in verschillende soorten en maten. Met een kruislijnlaser kun je zowel binnen als buiten met precisie aan het werk gaan. In theorie is een kruislijnlaser hetzelfde als een waterpas. Je meet immers of je waterpas aan het werk bent. De kruislijnlaser projecteert groene of rode lasers op muren, vloeren of plafonds om precies de lijn van je werk te kunnen meten. Bij Mastertools verkopen we kruislijnlasers van verschillende merken. In deze blog gaan we dieper in op de kruislijnlasers van Makita.

Makita SK106DZ Kruislijn-/puntlaser

Deze kruislijn- en puntlaser is voorzien van een 1/4“ schroefaansluiting wat ideaal is voor gangbare camerastatieven. Deze variant van de Makita kruislijnlasers kan naast de kruislijn projectie ook vier punten projecteren (boven/onder/links/rechts). Daarbij is dit apparaat zelfnivellerend tot vier graden. Dit betekent dat de kruislijnlaser zijn lasers zelf waterpas zet. Ondanks dat de Makita SK106DZ Kruislijn-/puntlaser een rode laser heeft, is dit apparaat ook geschikt voor buiten gebruik. Dit komt door de eXtreme Protection Technology (XPT) wat de laser beschermt tegen stof en waterdruppels.

Makita SK209GDZ Accu Kruislijnlaser

Zoals vrijwel al het elektrische gereedschap een accu-variant heeft, hebben de kruislijnlasers van Makita dat ook. Deze Makita SK209GDZ Accu Kruislijnlaser is onmisbaar voor interieurbouwers, installateurs, tegelzetters en keukenstellers. Dit apparaat heeft een groene laserlijn waardoor het voor zowel binnen- als buitengebruik goed in te zetten is. Deze kruislijnlaser beschikt over drie laserlijnen die horizontaal, dubbel verticaal en tweemaal kruis geprojecteerd worden. Hiervan vormen de verticale lijnen een laserkruis op het plafond. Wat verder een fijne bijkomstigheid van deze kruislijnlaser is, is dat het apparaat de laatste instelling onthoudt, ook nadat je de accu hebt vervangen. Zo kun je dus gemakkelijk doorwerken aan je project wanneer je de kruislijnlaser in de tussentijd een poosje niet gebruikt.

Makita SK700DX Accu Kruislijnlaser

Een andere krachtige accu kruislijnlaser van Makita is de SK700DX accu kruislijnlaser. Deze kruislijnlaser beschikt over een rode laser die 3 keer een 360° rondom laserlijn projecteert. Het verschil tussen 360° en bijvoorbeeld een 2-lijns of 3-lijns kruislijnlaser is dat de 360° laser, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal rondom het apparaat projecteert. Je hoeft dus de kruislijnlaser maar één keer juist te plaatsen in het midden van een ruimte. Vervolgens kun je de lasers gebruiken als richtpunt om nauwkeurig te werken. De houder van de kruislijnlaser beschikt over een excentrisch mechanisme waardoor de verticale laser tot 10° links of rechts verdraaid kan worden ten opzichte van het gefixeerde laser kruispunt op de grond.

Bekijk ons assortiment kruislijnlasers

Ga je tussenwanden plaatsen, een vloer leggen, een schutting bouwen of wil je loodrecht boven de eettafel een lamp ophangen? De kruislijnlaser is dan het geschikte gereedschap om er zeker van te zijn dat je waterpas aan het klussen bent. Bekijk ons aanbod aan Makita kruislijnlasers of ontdek een van onze andere merken op de website. Heb je hulp nodig met het kiezen van de juiste kruislijnlaser? Onze klantenservice staat dan uiteraard voor je klaar.

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties