Elektrisch gereedschap

Ben je op zoek naar elektrisch gereedschap? Bij Mastertools koop je alleen de beste kwaliteit gereedschap... Verder lezen

Populaire producten

Het volledige assortiment Elektrisch gereedschap

Wij hebben een ruim assortiment aan elektrische gereedschappen van grote merken die zijn opgewassen tegen het zware werk. Van stationaire machines tot multifunctioneel gereedschap, Mastertools heeft het allemaal. Je profiteert vrijwel altijd van gratis verzending met een supersnelle levering.

Waarom kiezen voor elektrisch gereedschap?

Je kiest voor elektrisch gereedschap wanneer je over brute kracht wilt beschikken. Omdat elektrisch gereedschap bijzonder krachtig is, kiezen veel professionals in specifieke gevallen nog steeds liever voor machines op netstroom boven accu gereedschap. Met een bovenfrees, combihamer, haakse slijper en boorhamer zullen de meeste professionals nog hun werkplaats willen inrichten, juist omdat pure kracht van belang is.

Voordelen elektrisch gereedschap

Er zijn een aantal goede redenen om voor elektrisch gereedschap te kiezen:

  • Kracht - Elektrisch gereedschap is zeer krachtig en gebruikt u voor het echte zware werk;
  • Altijd inzetbaar - Je kunt altijd op elektrisch gereedschap bouwen, zonder gedoe met accu’s die leeg raken of zijn;
  • Breed toepasbaar - Een groot voordeel van machines op netstroom, is dat het vaak multifunctioneel gereedschap is: je kunt ze in veel gevallen voor meer dan één klus gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische schroefboormachine, die zowel kan schroeven als boren en soms zelfs hakken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Voordat je elektrisch gereedschap aanschaft, is het een goed idee om eerst over een aantal zaken na te denken. Allereerst: voor welk gereedschap merk kies je? Dit is vooral afhankelijk van persoonlijke voorkeur en/of ervaring. Het gehele assortiment aan elektrische gereedschappen van Mastertools bestaat uit kwalitatief goede, grote merken, dus wat het merk betreft zit je bij ons altijd goed.

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de machine. Welk vermogen je kiest, is afhankelijk van het soort werkzaamheden dat je wilt verrichten. Daarbij geldt: hoe zwaarder de klus of hoe harder het te verwerken materiaal, des te hoger moet het wattage van de machine zijn.

Tot slot kun je in overweging nemen hoe frequent je het gereedschap zult gebruiken. Elektrisch gereedschap dat men incidenteel gebruikt voor kleinere klussen kan van iets lichtere kwaliteit zijn dan professioneel gereedschap dat dagelijks wordt gebruikt op de bouw.