Bosch Professional Carbide Techniek Met Tanden

Bosch Professional Carbide Techniek Met Tanden

De trend in de wereld van de bouw en is lichter en ook gelijk sterker. Dit zorgt natuurlijk voor uitdagingen aan de producerende kant, maar ook aan de uitvoerende en verwerkende kant. Want de te verwerken materialen worden steeds sterker en dus ook lastiger te zagen. In een wereld waar tijd nu eenmaal geld is, heeft dit Bosch Professional aangezet tot het ontwikkelen van een nieuwe lijn hardmetalen accessoires/verbruiksartikelen, welke zijn ontwikkeld om ook met de meest lastige materialen optimale prestaties te leveren. Hiermee wordt de efficiency van het gereedschap behoorlijk verhoogd waardoor er minder kostbare tijd verloren gaat. Denk hierbij aan decoupeerzaagbladen en multitoolzaagbladen. Maar ook is er een nieuw Bosch Professional assortiment gatzagen en SDS-Max boren ontwikkeld.

De trend en de Carbide oplossing van Bosch Professional

Zoals in de eerste paragraaf gesteld: bouwmaterialen worden doorontwikkeld teneinde een steeds sterker en lichter product te ontwikkelen. Dit heeft tot gevolg dat de mannen en vrouwen die er mee moeten werken steeds meer moeite ondervinden met het verwerken van deze materialen. Schroeven en nagels zijn tegenwoordig zo gehard, dat je rustig kunt stellen dat een reciprozaagblad die een moderne nagel of schroef treft, kan worden afgeschreven en vervangen moet worden. Eén blad, één kozijn. Dit moet beter kunnen, heeft men bij Bosch Professional gedacht. Jaren van onderzoek hebben geleid tot de Carbide Technology, een techniek ontworpen om ongekende prestaties te bereiken met de meest veeleisende materialen.

De focus op carbide technologie

Bij Bosch ligt de focus al zeker een decennium op carbide technologie en dit wordt inmiddels al toegepast in diverse (andere) producten. Bosch is de enige fabrikant die eigen carbidepoeders produceert (kobalt, titanium, wolfraam etc.) waardoor de toepassing in gereedschap eigenlijk erg logisch is. Vergeet niet dat Bosch een enorm groot bedrijf is en behalve professionele gereedschappen ook auto-onderdelen, verwarming- en warmwaterinstallaties en intercomsystemen levert. Om maar een paar te noemen. Bosch Professional is hierdoor in staat de perfecte mix hardmetaal te produceren voor professioneel gereedschap. Alle kennis is in huis.

Voordelen Bosch Carbide Technologie

Het grootste voordeel van de carbide technologie is een verlenging van de levensduur van je zaagbladen en boren en de mogelijkheid om te werken met de meest veeleisende (harde) materialen. Gewapend beton, gietijzeren buizen of hout met nagels; het is allemaal probleemloos te verwerken met Bosch Professional Carbide Technology. De eerste producten die zijn uitgerust met deze nieuwe techniek zijn zaagbladen voor de reciprozaag, multitool en decoupeerzaag. Ook zijn er SDS-Max boren ontwikkeld met een hardmetalen kop en natuurlijk de gatzagen welke geschikt zijn om te boren in hout, gipsplaat, baksteen, kunststoffen, metaal, non-ferrometaal, roestvrijstaal, abrasieve materialen en zachte tegels.

Binnenkort ook verkrijgbaar bij Mastertools. Houd het Bosch Professional assortiment in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Meer afleiding

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties