Bestelling retourneren - FAQ

Mag ik mijn producten retourneren?

Uiteraard mag dit. Wel moet het product ongebruikt zijn en in originele verpakking zitten. Is het product in gebruik genomen of is de verpakking weggegooid, dan kunnen we helaas het product niet retour nemen.

Hoe een product kan worden geretourneerd lees je in het kopje: “Hoe gaat het retourneren in zijn werking?”

Hoe gaat het retourneren in zijn werking?

Wanneer je van een aankoop af wilt zien dan dien je dit binnen 14 dagen na ontvangst, ingaande op de dag na de dag dat je jouw aankoop hebt ontvangen, aan ons kenbaar te maken. Dit kan gedaan worden via e-mail: klantenservice@mastertools.nl, of via ons contactformulier. Wanneer je ons eerst op de hoogte stelt dat er van de aankoop af wil worden gezien, heb je vanaf dat moment nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk te retourneren. Je kunt er ook voor kiezen om zonder voorafgaande melding de aankoop te retourneren, de aankoop dient dan wel binnen 14 dagen na ontvangst te zijn geretourneerd. Er kan worden gekozen om het herroepingsformulier te gebruiken. Deze dien je af te drukken en ingevuld mee te zenden met de retourzending. Indien je geen printer hebt is de pakbon of factuur met de opmerking "retour" voldoende. Hou bij het retourneren rekening met het volgende:

Het product is ongebruikt en in nieuwstaat. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen wij de retour weigeren.
  • De originele verpakking is aanwezig en zo netjes mogelijk (geen Duct Tape of teveel gebruik van plakband op de originele verpakking).
  • Bewaar het verzendbewijs totdat de order bij Mastertools is ontvangen en verwerkt, zo kan er worden aangetoond dat de zending is afgeleverd.

Is de zending langer dan 1700 mm of geleverd op een halve pallet, neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via e-mail: klantenservice@mastertools.nl. Zie de retourprijzen voor grote zendingen onder het kopje “Zijn er kosten verbonden aan het retourneren”.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

De kosten en de verantwoordelijkheid voor het retour sturen zijn voor de klant. De volgende kosten zijn er aan retourneren verbonden:

Pakketzending PostNL tot 10kg € 6,75
Pakketzending PostNL boven 10kg € 13,00
Verzending op een halve pallet (prijs circa) € 45,00 excl. BTW
Verzending op een pallet (prijs circa) € 60,00 excl. BTW
België: Verzending op een halve pallet (prijs circa) € 60,00 excl. BTW
België: Verzending op een pallet (prijs circa) € 75,00 excl. BTW

Wat is het retouradres?

Ons retouradres
Mastertools
Stavangerweg 6a
9723 JC Groningen

Hoe lang duurt het voordat mijn retournering verwerkt is?

Wij verwerken de retourzending doorgaans dezelfde dag van ontvangst vanuit de transporteur. De creditering zal na goedkeuring doorgaans binnen 1-2 werkdagen worden verwerkt.

Wanneer kan ik mijn terugbetaling verwachten?

Als de creditering is verwerkt heeft onze betaalprovider tot 3 werkdagen nodig om het geld terug te storten.

Zodra we alles verwerkt hebben, betalen we je terug. Hoe snel je het geld op je rekening hebt hangt af van je betaalmethode.

  • iDeal & Mistercash: 1-2 werkdagen
  • Visa / Mastercard: de reservering wordt binnen 1-2 werkdagen opgeheven.
    PayPal: 1-2 werkdagen
  • Afterpay: Afterpay wordt op de hoogte gesteld, de verwerking hiervan duurt doorgaans 1-2 werkdagen werkdagen. Heb je het geld al overgemaakt we storten het binnen 1-2 werkdagen terug.

Heb je de terugbetaling na 14 dagen nog niet ontvangen neem dan contact met ons op.

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Het is helaas niet mogelijk om te ruilen.