Maak je eigen kerstboom van hout met Mastertools!

Maak je eigen kerstboom van hout met Mastertools!

De Kerstdagen staan voor de deur. De tijd van gezelligheid en samen komen met jouw geliefden. Heb jij zin om zelf aan de slag te gaan om deze periode nog gezelliger te maken? In deze blog vind je een leuke do-it-yourself voor de kerstdagen. Benieuwd hoe je deze kan maken? Lees dan snel verder, want Mastertools legt het uit!

Benodigdheden voor de DIY

De Do-it-yourself (DIY) in deze blog is vrij gemakkelijk uit te voeren. Wat je hiervoor nodig hebt:

Houten kerstboom

Wil je wel graag een kerstboom in huis, maar geen losse naalden? Dan is deze do-it-yourself kerstboom erg geschikt voor jou! En hij is ook nog erg gemakkelijk te maken. Bekijk eerst de video hoe Ruurd deze boom voor ons heeft gemaakt.

Zorg dat je verschillende planken of latjes hout hebt. Je kunt ze met een invalzaag of cirkelzaag gemakkelijk op maat zagen, nadat je ze op maat hebt gesorteerd van groot naar klein. Gebruik bijvoorbeeld de Festool TS55 met geleiderail, zo zaag je in één keer de basisvorm van je boom Heb je alle latten gezaagd? Werk ze dan mooi af met schuurpapier. Boor vervolgens in elke 'tak' een gat, die je gebruikt om de stam (een stalen buis of rond balkje) doorheen te steken.

Tip: zorg dat de houten latten in verschillende formaten zijn zodat je een echt kerstboom effect creëert. Of experimenteer met verschillende houtsoorten voor een organisch effect.

Zaag de vorm van je DIY kerstboom

Maak een voet voor je houten kerstboom. Ruurd heeft gekozen voor een iets complexere verbinding van hout, maar je kunt ook een standaard kerstboomstandaard gebruiken. Als je wel zelf een voet gaat maken, boor hier dan een gat in met de diameter van je 'stam', zodat dit perfect past. Rijg de takken (latjes) vervolgens aan je stam en maak ze vast met een stevige houtlijn. Organiseer de latten op een speelse manier, zodat je echt een boom effect creëert. Monteer tot slot je boom op je zelfgemaakte standaard of kerstboomstandaard die je ergens hebt aangeschaft en klaar is jouw zelfgemaakte houten kerstboom!

Maak een voet voor jouw DIY kerstboom

Machines kopen voor DIY?

Mastertools verkoopt allerlei soorten machines en toebehoren voor jouw DIY.

Of je nu op zoek bent naar een afkortzaag, een accuboormachine of schuurpapier: Mastertools heeft het allemaal in haar assortiment. Daarnaast profiteer je van de scherpste prijzen en van ons dealernetwerk. Vandaag besteld, morgen in huis! Mits voorradig. Heb je advies nodig over het gebruik van machines? Neem dan contact op met onze klantenservice, ze helpen je graag.

Meer afleiding

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties