Facom: handgereedschap voor mechanica en elektronica

Facom: handgereedschap voor mechanica en elektronica

Ben je een veelvuldig gebruiker van handgereedschap? Dan klinkt het merk Facom je vast bekend in de oren. Van de verstelbare moersleutel in de beginjaren tot het grote assortiment producten van topkwaliteit: het Franse merk Facom is marktleider op het gebied van handgereedschap in Europa. In deze blog gaan we dieper in op de producten van Facom.

Over Facom: uitmuntendheid, innovatie en kwaliteit

Het Franse merk is begin vorige eeuw ontstaan en begon met de productie en verkoop van een eenvoudige sleutel, de Madame 101. Deze simpele sleutel werd al snel onmisbaar bij de Franse spoorwegen. Facom breidde in de jaren daarna het assortiment uit met handgereedschap voor de autobranche en luchtvaart. Al die tijd stonden de drie pijlers ‘uitmuntendheid’, ‘innovatie’ en ‘kwaliteit’ centraal, en na ruim honderd jaar staat Facom nog steeds garant voor een uitstekende kwaliteit. Facom is de multispecialist van handgereedschap voor alle markten. Van de autobranche tot luchtvaart en van elektronica tot mechanica.

Handgereedschap voor mechanica en elektronica

Sleutel jij graag aan je auto of motor? Of heb je vaste handen om te puzzelen met elektronica? Facom heeft het geschikte gereedschap wat hoort bij jouw werk of hobby.

Tangen

Binnen de mechanica, elektronica maar ook binnen de bouw heb je tangen nodig. Daarom heeft Facom een breed assortiment aan tangen. Met de verschillende soorten grijptangen kun je materialen vastgrijpen. Een snijtang gebruik je voor het snijden of knippen van materiaal. Deze zijn onder te verdelen in een zijsnijtang, middensnijder of voor- en schuinsnijder. Ga je iets solderen? Dan is een krimptang geschikt. Zoek je een tang die geschikt is voor meerdere toepassingen? Dan is de combinatietang een uitkomst voor je.

Schroevendraaiers

We hoeven je niet uit te leggen wat een schroevendraaier is, dat spreekt natuurlijk voor zich. Dit is één van de meest gebruikte gereedschappen en in ieder huishouden is er wel een te vinden. Je kunt dit gereedschap onderverdelen in de vorm van de kop. De sleuf, kruiskop en inbus schroevendraaier zijn hiervan het bekendste. Hiernaast zijn er ook VDE, Borneo, Torx en vierkante schroevendraaiers. Je kunt schroevendraaiers uiteraard los kopen, maar veel handiger is om een schroevendraaier set te halen. Dan ben je na één aankoop voorzien van alle handigheid van dit type handgereedschap.

Sleutels

Sleutels of moersleutels worden gebruikt om bouten en moeren los of vast te draaien. Net als het hierboven genoemde handgereedschap kun je ook sleutels onderverdelen in verschillende typen. Zo heb je ringsleutels en steeksleutels en verstelbare moersleutels. Hier tussenin vallen ringsteeksleutels, steekringratelsleutels, ring ratelsleutels en nog veel meer.

Doppen

Doppen en ratels zijn ook bedoeld om dingen mee vast te draaien, maar dan in benauwde plekjes waar een sleutel niet altijd goed kan draaien. Doppen en ratels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten aansluitvierkanten. De maten hiervan variëren tussen 1/4” (6,35mm) tot 3 1/2” (88,90mm). Bij Mastertools verkopen we alleen de kleinere doppen tot 3/4” (19,05mm). De kleinste maat wordt vooral toegepast op fijne mechanica. Werk je in de automotive of is dit je hobby? Dan zijn de 3/8” doppen geschikt. De 3/4” doppen zijn geschikt voor de vrachtwagen industrie.

Gereedschapswagen

Naast losse sleutels, tangen en doppen kun je bij Mastertools ook gevulde gereedschapswagens kopen. Ideaal voor ondernemers dus, maar natuurlijk ook voor hobbyisten. De gereedschapswagens zijn te verkrijgen in een zwarte en rode variant en in verschillende maten. Liever een lege gereedschapswagen om je huidige gereedschap in op te bergen? Die hebben we ook. In dit geval ben je zelf 100% de baas over de indeling van jouw gereedschapswagen. Uitbreiden kan daarna altijd nog. Daarvoor hebben we handige modules met doppen, tangen, schroevendraaiers en nog veel meer.

Garantie bij Mastertools

Ondanks de uitstekende kwaliteit van Facom, kan het eens voorkomen dat je gereedschap niet meer naar behoren functioneert. Heb je je gereedschap bij Mastertools gekocht? Dan kun je ook bij ons terecht voor reparatie of eventueel vervanging van je product. Benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt? Lees meer over de garantieregeling van Mastertools.

Facom gereedschap kopen?

Ga je voor los handgereedschap, gereedschapssets of een goed gevulde gereedschapswagen? Je kunt het vinden in onze webshop. Bestel jouw Facom gereedschap gemakkelijk bij Mastertools. Vandaag besteld, is de volgende dag in huis.

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties