Klopboormachine kopen? Hier moet je op letten!

Klopboormachine kopen? Hier moet je op letten!

Wat is een klopboormachine, zit er verschil tussen accu en elektrisch en in hoeverre verschillen de marken van elkaar? Wij leggen het uit in onderstaande blog en geven je direct tips voor het aanschaffen van een klopboormachine.

Wat is een klopboormachine?

Een klopboormachine, ook wel een klopboor genoemd, is een variant van een boormachine. Dit type boormachine heeft een hamerfunctie en maakt kloppende bewegingen. Door deze functionaliteit is de klopboormachine geschikt voor het boren in bijvoorbeeld gips, hout, metaal en steen. Wanneer je in beton gaat boren, adviseren we een boorhamer te gebruiken. De hamerfunctie van de boorhamer is vele malen krachtiger dan de klopfunctie van een klopboormachine. Daarnaast is een klopboor ook geschikt om schroeven in een muur te draaien.

Accu vs. elektrisch

Bij de aanschaf van een klopboormachine is het belangrijk om te kijken of je een accu- of elektrische klopboormachine wilt aanschaffen. Hier zit namelijk nogal een verschil in. Naast elektrische klopboormachines, heeft Mastertools ook accu klopboormachine's in het assortiment. Beide varianten hebben zo hun eigen kenmerken en voordelen. We benoemen ze hieronder.

Accu klopboormachine

Een accu klopboormachine is snoerloos en heeft als voordeel dat het je meer bewegingsvrijheid geeft tijdens het boren. Bij de aanschaf van een accuboormachine is het belangrijk om de accuspanning te bekijken. Deze wordt uitgedrukt in volt (V). Hoe hoger het voltage, hoe meer power de klopboor heeft. Daarnaast is het goed om te kijken naar de oplaadsnelheid van de machine. Hiermee voorkom je dat je te lang moet wachten tot jouw accu klopboor weer vol is.

Elektrische klopboormachine

Ben je van plan om jouw klopboormachine intensief te gebruiken voor de zwaardere klussen? Dan is een elektrische klopboormachine geschikt voor jou. Het vermogen van een elektrische klopboormachine wordt uitgedrukt in watt (W). Een klopboormachine met snoer is doorgaans krachtiger en goedkoper in de aanschaf in vergelijking met een accu klopboormachine.

Watt

Het vermogen van een klopboormachine wordt uitgedrukt in watt (w). Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de klopboormachine is. Hoeveel watt geschikt is voor jouw nieuwe klopboor, is afhankelijk van de klussen die je verwacht uit te voeren. Wil je af en toe een schroef in een muur boren, dan raden we een klopboor met minder watt aan. Als je van plan bent om in betonnen muren te boren raden we een klopboormachine aan met een hoog watt percentage.

Merken klopboor

Mastertools verkoopt allerlei soorten klopboren. Of je nu op zoek bent naar een elektrische klopboormachine of eentje op accu: Mastertools heeft het in huis. Ook verkopen wij klopboormachines van verschillende merken, zoals Makita, Bosch en deWALT. Daarnaast profiteer je bij Mastertools van de officiële online dealer voordelen van DeWALT. Bekijk ons assortiment en bestel direct online.

Onderwerpen

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties