I.v.m. drukte bij onze vervoerders kan jouw bestelling vertraging oplopen.

Werkplaatsverlichting uitgelicht: van bouwlamp tot hoofdlamp

Werkplaatsverlichting uitgelicht: van bouwlamp tot hoofdlamp

De klok is alweer verzet en de zon gaat steeds eerder onder. Je kunt de spijker niet meer op zijn kop slaan omdat je het simpelweg niet meer ziet. Gelukkig biedt Mastertools hier een lichtpuntje, letterlijk. Wij verkopen namelijk verlichting voor in jouw werkplaats. Ideaal voor de klusser die nog even iets wil afmaken voordat de gereedschapskist dicht geklapt wordt. In deze blog lichten we vier soorten werkplaatsverlichting uit.

Bouwlampen of werklampen

Of je nou buiten of binnen werkt, verlichting in de werkplaats is een van de allerbelangrijkste dingen. Je wilt natuurlijk wel de details goed kunnen zien voordat je een gaatje boort of een behangetje plakt. Het is bijna onmogelijk om te klussen met alleen natuurlijk licht. Wat je nodig hebt, is een bouwlamp die de ruimte waarin je bent van top tot teen kan verlichten. Neem bijvoorbeeld deze Scangrip Bouwlamp Nova met statief. Doordat deze lamp een opslag van 10.000 lumen heeft, is dit een echte allrounder die voor iedere werkomgeving geschikt is. Het voordeel van deze bouwlamp is dat hij zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt kan worden. Door de robuuste behuizing is deze lamp namelijk bestand tegen ruwe, natte en vuile omgevingen.

Heb je behoefte aan verlichting wat iets kleinschaliger is dan een bouwlamp? Dan is de werklamp een ideale keuze voor je. Werklampen zijn compacter maar beschikken nog steeds over krachtige lichtbundels. Deze Festool Werklamp werkt op een 7,2V Li-Ion accu en is daardoor flexibel te plaatsen. Een bijkomstig voordeel van deze accu werklamp is dat je niet over snoeren kunt struikelen terwijl je bezig bent. Ben je een solo klusser en pak je één ruimte per keer aan? Dan verplaats je deze werklamp gemakkelijk van de ene naar de andere kant van de werkruimte. Zo kun je nog sneller en efficiënter aan het werk.

Verlichting bij buitenwerkzaamheden

Ga je in de buitenlucht aan het werk? Dan is het belangrijk dat jouw werkplaatsverlichting waterdicht is. Bij werkplaatsverlichting wordt dit aangeduid met de IP-classificatie. Deze classificatie betreft de behuizing van de lamp, maar ook van bijvoorbeeld de stekker of de accu. Wil je jouw werkplaatsverlichting permanent buiten gebruiken, bijvoorbeeld als verlichting voor de oprit? Dan raden we je aan om een IP-classificatie van IP65 te gebruiken. Dit is de meest waterdichte classificatie die er is. Heb je de werkplaatsverlichting niet permanent nodig? Dan volstaat een lamp met de classificatie IP54 ook.

Gericht of verspreid schijnen met één lamp

Zaklampen op de bouwplaats bieden een variatie van toepassingen. Zo kun je de zaklamp gebruiken door de lamp gericht te schijnen op donkere hoekjes om iets te zoeken. Maar je kunt de zaklamp ook voorzien van een lampenkap die het licht over een bredere omgeving verspreidt. De zaklamp met lampenkap kun je vervolgens monteren aan steigerbuizen. Zo blijven je handen vrij om met gereedschap aan de slag te gaan.

Vrije handen in kleine ruimten

Werk jij op een niet-zo-doorsnee werkplaats waar je nauwelijks ruimte hebt? Dan wil je zo compact mogelijk aan het werk kunnen. Hoofdlampen zijn in dat geval een ideale uitkomst. Hiermee richt je de lichtstralen op het gebied waar je wil klussen: het gebied recht voor je. Zo hoef niet steeds het licht te verplaatsen omdat je een andere ruimte wil verlichten. Daarbij zijn je handen vrij om gereedschappen mee vast te pakken. Efficiëntie gegarandeerd dus! Deze Scangrip Hoofdlamp is een geschikte keuze wanneer je lange tijd achter elkaar aan het werk bent. Deze lamp is stof- en waterdicht en bevat een bewegingssensor zodat je de lamp door een beweging met je hand aan kan zetten als dat nodig is, ook als je handschoenen draagt.

Werkplaatsverlichting kopen? Bekijk ons assortiment

Ben je benieuwd naar het complete aanbod van onze werkplaatsverlichting? Schijn dan een blik op ons assortiment. Of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen wanneer je meer opheldering nodig hebt over factoren waar je op moet letten bij de aanschaf van bouwlampen tot hoofdlampen.

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties