Grasmaaier kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Grasmaaier kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Het voorjaar is begonnen wat betekent dat we weer lekker de tuin in kunnen! Ben jij ook zo’n tuinliefhebber? Dan is het je vast niet ontgaan dat het aanbod tuingereedschap gigantisch is, en zich elke lente verder uitbreidt. Grasmaaiers, bosmaaiers, verticuteermachines, heggenscharen, snoeischaren, noem het allemaal maar op. Stuk voor stuk handige machines voor verschillende doeleinden in jouw tuin. Maar hoe bepaal je welke machine je nodig hebt? In deze blog gaan wij dieper in op de verschillende eigenschappen van grasmaaiers. Zo geven we jou een duwtje in de juiste richting zodat jij dit voorjaar zonder zorgen aan de slag kan gaan.

Accu of elektrisch

De eerste eigenschap van de grasmaaier is het type ‘voeding’. Er bestaan namelijk grasmaaiers die werken op een accu of via een snoer (elektrisch). Om te bepalen welk van deze types het beste is voor jouw situatie, moet je de oppervlakte van je gazon laten meetellen. Heb je een groot gazon van 400m² of meer? Dan is een groot maaiblad aan te raden. Heb je echter een kleiner gazon? Dan voldoet een kleiner maaiblad ook.

maaibreedte

Maaibreedte

De maaibreedte van de grasmaaier is een van de eigenschappen die afhankelijk is van je gazonoppervlakte. In feite is het zo dat de maaibreedte bepaalt hoe lang je bezig bent met grasmaaien. Heb je bijvoorbeeld een gazon van 1000m²? Dan zou je met een maaibreedte van 46 cm een uur aan het maaien zijn. Gebruik je echter een grasmaaier met een maaibreedte van 53 cm? Dan ben je na zo’n 35 minuten maaien al klaar.

Echter, hoe groter de maaibreedte, hoe duurder de grasmaaier. Voor een klein gazon is een grasmaaier met een maaibreedte van 29 tot 33 cm voldoende. Dit zijn vaak kleine maaiers die niet duur zijn en gemakkelijk op te bergen zijn. Meestal worden grasmaaiers met een maaibreedte van 38 cm gebruikt. Deze zijn goed te hanteren in een middelgrote tot grote tuin. Heb je een groot gazon? Dan kun je het beste een grasmaaier met een grotere maaibreedte dan 38 cm aanschaffen.

elektrische grasmaaier

Het vermogen

Nog een belangrijke eigenschap van de grasmaaier is het vermogen. Het vermogen en de snelheid worden aangegeven in wattage (Watt) en in roteringen per minuut. De grootte van het gazon bepaalt net als de maaibreedte ook het vermogen wat je nodig hebt. Accu grasmaaiers hebben meestal een lager wattage en zijn dus geschikt voor kleinere gazons. Heb je een klein gazon? Dan is deze DeWALT DCMW564P2 Accu grasmaaier ideaal voor jou. Is jouw gazon middelgroot tot groot, dan kun je beste kiezen voor een elektrische variant. Deze vermogens variëren van 1200 Watt tot 1400 Watt.

dewalt grasmaaier

Opvangbakken en mulchen

De kracht en de maaibreedte zijn niet de enige eigenschappen waarop je de keuze voor een grasmaaier kan baseren. Nadat je het gras hebt gemaaid, is het nog zaak dat het gemaaide gras wordt opgeruimd. Hier kan een opvangbak een ideale uitkomst in zijn, helemaal wanneer je een groot gazon hebt. Alle grasmaaiers van Mastertools beschikken over een meegeleverde opvangbak. Echter hebben niet al onze grasmaaiers een mulchfunctie. Mulchen betekent dat het gras wordt versnipperd tot kleine stukjes waarna dit door de maaier wordt verspreid tussen het gras. Dit dient als een organische voeding voor het gazon en is een goedkoop alternatief op gazonmest van een tuincenter. Deze Makita DLM538PT2 grasmaaier beschikt over zo’n mulchfunctie door zijn bijgeleverde mulchplug.

makita elektrische grasmaaier

De beste grasmaaier voor jou vind je bij Mastertools

Zoals je leest is de ene grasmaaier de andere niet. Welke grasmaaier het beste is voor jouw gazon hangt af van een aantal eigenschappen, zowel van de machine als van het gazon. Kom je er na het lezen van deze blog nog niet helemaal uit? Dan staat onze deskundige klantenservice voor je klaar. Zij helpen jou om de juiste grasmaaier te vinden die past bij jouw gazon en budget. Bekijk ons assortiment!

Onderwerpen

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties