Meetgereedschap van Milwaukee

Meetgereedschap van Milwaukee

Iedere bouwprofessional roept het regelmatig: meten is weten. De kleinste meetonnauwkeurigheden kunnen in een project zorgen voor grote afwijkingen. Betrouwbaar meetgereedschap is daarom essentieel bij iedere klus. In deze blog vertellen we over het meetgereedschap van Milwaukee en hoe deze tools jouw klus makkelijker maken.

Meten met de hand

Geen gereedschapskoffer is compleet zonder een rolmaat. Milwaukee heeft een ruime selectie in rolmaten met verschillende afstanden. De kleinste rolmaat heeft een lengte van 2 meter. De grotere rolmaten in ons Milwaukee assortiment gaan tot 8 meter. Alle centimeterbanden zijn van hoge kwaliteit, waardoor ze langdurig gebruikt kunnen worden en goed leesbaar blijven. Zo meet je alle maten in jouw klus exact op.


Hoewel de rolmaat een compact meetinstrument is, wordt door veel timmerlieden de voorkeur gegeven aan een (houten) duimstok. Een duimstok, of een vouwmeter, heeft als voordeel dat deze duurzaam is, zeker als deze van hout is gemaakt. Voor bouwprofessionals in de metaalbouw zijn er ook kunststof, composiet of metalen duimstokken. Een nadeel: voor de machinebouw zijn duimstokken niet precies genoeg.


Lange afstanden meten

Voor het meten van lengtes groter dan 10 meter heeft Milwaukee verschillende oplossingen. In het verlengde van de rolmaat zijn er de landmeters die afstanden tot een lengte van 100 meter kunnen meten. De landmeters zijn vaak van metaal of glasvezel gemaakt waardoor ze niet snel breken.


Een moderne oplossing voor het meten van afstanden is een lasermeter. Met een laserafstandsmeter meet je lengtes tot 100 meter met behulp van een laser op batterijen. De afstanden worden opgeslagen in het apparaat en hierop kunnen berekeningen uitgevoerd worden. Zo kun je onder andere oppervlaktes en volumes berekenen. Sommige lasermeters hebben ook een pythagoras functie voor het meten van hoeken. Door de eenvoudige bediening is de lasermeter een slimme oplossing voor als er veel maten opgenomen moeten worden.


Je project recht stellen met een waterpas

Zijn alle onderdelen van je project op de juiste lengte? Dan is het belangrijk dat ze (lood)recht geplaatst worden. Daarom kan ook de waterpas niet missen in jouw toolbox. En net als de meetinstrumenten van Milwaukee is er een scala aan type waterpassen. In alle gevallen zijn de waterpassen van Milwaukee robuust en hebben ze een duidelijk af te lezen libel.

Van de reguliere waterpas heeft Milwaukee een grote collectie tot een lengte van 240 cm. Meest gangbaar zijn de waterpassen in maten tussen de 60 en 100 centimeter. Ook zijn er mini waterpassen op zakformaat voor het waterpas stellen van kleine oppervlakken.

Milwaukee heeft ook enkele torpedo waterpassen. Dit type waterpas blijft door de magneet op metaal plakken, waardoor het stellen van jouw project eenvoudiger wordt.


Kruislijnlasers

Voor grote projecten binnenshuis, zoals betegelen of het stellen van een plafond wordt een kruislijnlaser gebruikt. Een kruislijnlaser heeft twee laserlijnen die geprojecteerd worden op de muur. De kruislijnlasers van Milwaukee zijn zelfnivellerend, waardoor ze altijd waterpas staan. Daarna kun je de laser in hoogte stellen. Voordelen van een kruislijnlaser zijn dat ze op batterijen werken en daarom makkelijk mee te nemen of te verplaatsen zijn. De bediening is eenvoudig en in tegenstelling tot een waterpas hoef je ze niet vast te houden, waardoor je je handen vrij hebt voor het echte werk. Een nadeel is dat een goede kruislijnlaser al snel een paar honderd euro kost. Voor meer informatie over kruislijnlasers, verwijzen we je naar deze blog.


Milwaukee voor jouw project

Met 98 jaar ervaring in het maken van hoogwaardig gereedschap is Milwaukee een ervaren speler in de markt. Door hun focus op innovatie bevat het elektrisch gereedschap zoals de lasermeters en kruislijnlasers moderne technologieën die jouw werk eenvoudiger en efficiënter maken. Mastertools is officieel Milwaukee dealer dus voor Milwaukee meetgereedschap zit je bij ons aan het juiste adres.

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties