Top 7 beste boormachines

Top 7 beste boormachines

Op zoek naar een boor om in beton, metaal, metselwerk of zelfs in diamant te boren? Er zijn nogal veel verschillende soorten boren voor diverse klussen. In deze top 7 bespreken wij onze beste boren. Van de boorhamer tot de klopboormachine en de combihamer.

Bosch Blauw GBH 2-28 F Boorhamer SDS-Plus 3.2J 880W in L-Boxx

Deze Bosch boorhamer met snelwisselboorhouder is de sterkste boorhamer in zijn soort. De boorhamer staat bekend om zijn robuuste motor en levert een bijzonder sterke slagenergie. Daarnaast onderscheidt deze boorhamer zich doordat er een KickBack Control (zorgt ervoor dat je de controle over je gereedschap niet verliest en beschermt je zo tegen letsel) voor gebruikersbescherming op zit.
De boorhamer van Bosch heeft ook nog eens het hoogste beitel vermogen in zijn klasse, waardoor hij door de sterkste materialen kan. De boorhamer beschikt over een wisselhouder voor het snel wisselen tussen boren met slag in beton en boren zonder slag in metaal en hout. Als laatste heeft deze boorhamer 25% langere levensduur voor meer rendement dan de boorhamers in zijn klasse.

Makita HR3541FCX Combihamer SDS-MAX 850W 230V in Koffer

Deze combihamer van Makita is de ideale combihamer voor gaten tot en met 22 mm maar kan zelfs tot 35 mm in beton boren. De combihamer beschikt over de Smart Impact Technologie en kan daardoor 50% sneller werken. De Makita combihamer heeft een constante draai- en slagkracht, zelfs bij zware belasting. Er is daarnaast nog een slagstop aanwezig wat voorkomt dat de boorhouder stuk slaat.

DeWALT D25333K Combihamer SDS+ 950W 3,5J in TSTAK

De DeWALT D25333K Combihamer is erg geschikt voor intensief gebruik mede door het compacte en ergonomische ontwerp. Deze combihamer heeft een rotatiestop waardoor het geschikt is voor licht beitelwerk in pleister, voegmortel en tegels. De mechanische slipkoppeling voorkomt een zware terugslag wanneer de boor vast zou slaan in het desbetreffende materiaal. De combihamer is ideaal voor het boren in steen, beton en metselwerk.

DeWalt D25135K SDS Plus Combihamer + Stofafzuigtelescoop in Toughsystem koffer

De combihamer van DeWALT met stofafzuigtelescoop is ideaal voor het boren van anker- en bevestigingsgaten in metselwerk maar ook voor betonwerk. Het stofafzuigsysteem is snel te bevestigen. Daarnaast beschikt deze combihamer van DeWALT over een rotatiestop voor licht beitelwerk in zacht metselwerk, steen en in (beperkte mate) licht beton. Er zit een ergonomische pistoolhandgreep op wat speciaal ontworpen is met rubberbekleding voor een hoog gebruikscomfort. Tot slot zijn er luchtuitlaat sleuven aanwezig die ontworpen zijn om boorgruis niet in de richting van de ogen te blazen.

DeWALT D25144K Combihamer 3.0J 900 Watt in TSTAK

Deze combihamer van DeWALT onderscheidt zich onder andere door de aanwezige slagstop die ideaal is voor boorwerk in staal, hout en keramiek. Ook bij deze combihamer is een rotatiestop aanwezig. De afneembare snelwisselboorkop van de DeWALT D25144K combihamer is voor het boren in metaal, tegels en hout. Er is tevens een grote hamermechanisme aanwezig die hoge prestaties levert met een geringe belasting van de vitale onderdelen. Dit komt de duurzaamheid ten goede. De full wave elektronica zorgt voor een precieze toerentalcontrole. Ook bij deze combihamer zijn luchtuitlaat sleuven aanwezig.

Bosch Blauw GSB 162-2 RE Klopboormachine 1500W 230V in Koffer

De klopboormachine van Bosch Blauw is erg sterk bij elke toepassing. Zelfs bij het diamant droogboren. Deze klopboormachine heeft een draaibare borstelplaat zodat er gelijke kracht bij het links- en rechts draaien is. De Bosch-motor heeft een hoog vermogen van 1.500 W met daarbij een hoge overbelasting capaciteit voor zware toepassingen. De klopboormachine heeft een softgrip voor goede grip maar ook een robuuste extra handgreep met innovatieve bevestiging. Daarnaast heeft deze klopboormachine een geoptimaliseerd toerental voor snel resultaat bij het slagvrij boren met diamant boorkronen tot wel 162 mm.

Bosch Blauw GSB 24-2 Klopboormachine 1100W

Tot slot willen wij de klopboormachine van Bosch Blauw uitlichten. Deze klopboormachine heeft KickBack Control en 2 versnellingen voor de zware toepassingen. De sterke motor (1100 W) maakt deze klopboormachine ideaal voor de meeste zware toepassingen. De robuuste metalen drijfwerk behuizing zorgt voor een lange levensduur van deze machine.

Benieuwd naar onze andere boren?

Mastertools verkoopt een uitgebreide assortiment aan accuboren en elektrische boren. Of je nu gaat voor een boormachine, combihamer of klopboormachine, bij ons vind je het juiste gereedschap voor iedere klus. Vandaag besteld? Dan ontvang je jouw bestelling morgen al thuis.

Meer afleiding

Reageer op dit bericht

Let op: reacties worden beoordeeld alvorens wij ze publiceren. Disclaimer: Mastertools.nl screent alleen op taalgebruik en relevantie. Geplaatste berichten zijn niet gecontroleerd op juistheid. Gegeven tips en/of adviezen zijn voor rekening van de auteur.

0 reacties