- Gereedschap Algemeen
- Afkortzaag
- Invalzaag
- Decoupeerzaag
- Haakse slijper
- Schuurmachine
- Combihamer
- Boormachine
- Boorhamer
- Schroefboormachine
- Klopboormachine
- Slagschroevendraaier
- Schroefmachine
- Scharen
- Tuingereedschap
- Grasmaaier
- Werkplaatsverlichting
- Werkplaatsverwarming
- Accu perstool
- Milwaukee
- Makita
- Hyundai
- Bosch Professional
Makita FAQ
Waar komt het merk Makita vandaan?
Makita is opgericht in 1915 in Japan onder de naam ‘Makita Electric Works’. Vandaag de dag heeft het merk fabrieken over de hele wereld: Japan, China, Amerika, Canada, Mexico, Brazilie, Duitsland, Roemenië en Engeland. Het Japanse merk verkocht en repareerde in eerste instantie verlichtingsapparatuur, elektromotoren en transformatoren. Later, in de jaren 50, stond Makita bekend als het eerste bedrijf in Japan dat draagbare elektrische schaafmachines produceerde en verkocht. Nu kennen wij Makita vooral om de krachtige accu gereedschappen met lithium-ion-accu’s waarin ze de koploper op de markt zijn.
Hoe herken je nep Makita?
Je kunt jezelf verzekeren van een echt Makita product door de CE-markering te herkennen. Dit is een wettelijke verplichte aanduiding op producten waarmee fabrikanten aangeven dat het product voldoet aan de Europese regels. Naast de CE-markering kun je echt van nep onderscheiden door te kijken naar factoren zoals de prijs. Kwaliteit kost geld en de accu’s van Makita zijn duurder dan imitaties. In ruil voor deze investering krijg je een accu met een bepaalde chip die de accu controleert op stroom, temperatuur en accuspanning. Deze chip maakt verbinding met de oplader voor optimaal opladen van de accu. Koop je een imitatie accu? Dan is de prijs lager, maar de kwaliteit ook. Daarbij is risico op machine problemen, onbruikbare laders en zelfs lekken of ontploffen groter bij imitatie accu's. Wil jij er zeker van zijn dat je echte Makita artikelen koopt? Zorg er dan voor dat jij jouw aankoop doet bij een officiële Makita dealer, zoals Mastertools.nl.
Waar staat ZJ voor bij Makita?
Eén van de redenen waarom Makita een uitblinker is in accu gereedschap, is dat zij één accu hebben ontwikkeld die op ruim 150 verschillende gereedschappen toepasbaar zijn. Zo kun je snel overschakelen tussen boren, zagen of frezen zonder dat je tientallen euro’s kwijt bent aan verschillende accu’s. De accu waar dit om gaat, is de Makita 18V LXT accu.
Heb je één, twee of misschien zelfs drie Makita 18V LXT accu’s op de werkplaats liggen? Dan is het zonde om nieuw gereedschap met een accu aan te schaffen! Kies in dit geval voor de aanschaf van nieuw Makita gereedschap zonder accu. Je kunt deze gereedschappen makkelijk te herkennen door in het typenummmer te zoeken naar de letters ‘ZJ’, zoals deze accu schroefboormachine.
Wat is het verschil tussen Makita DDF en DHP?
Makita verkoopt onder andere twee soorten boormachines die sterk op elkaar lijken: de DDF en de DHP boormachines. Maar wat is het verschil tussen beide? Daar kunnen we kort over zijn: de DHP boormachines beschikken over een klopboorfunctie en kosten ongeveer € 20,- meer. De rest is exact hetzelfde. Neem als voorbeeld deze accu schroefboormachine. De DHP versie beschikt over drie functies: schroeven, boren én klopboren. De DDF versie beschikt over twee functies: schroeven en boren. Heb je een woning met betonnen muren? Ga dan voor de variant met de klopboorfunctie. Klopboren betekent namelijk dat de boor naast de roterende beweging ook een kloppende beweging maakt. Hij hamert zich als het ware door de muur heen. Ideaal voor werken met beton.